Zahajovací koncert ZUŠ

K zahájení školního roku 2015/2016 se v pátek 25. září představili na Skalce naši pedagogové z pobočky ZUŠ Řevnice v Mníšku pod Brdy.

Na úvod koncertu zazněl koncert od W. A. Mozarta pro lesní roh v podání Adély Turek.   Zahráli i noví pedagogové, kteří letos v Mníšku začali vyučovat – klavíristka Pavla Nováková a kytarista Jan Peš.

Učitel kytary Miroslav Fiedler zahrál nádherné skladby pro sólovou kytaru Alfonse Mudary a H. Villa Lobose. Také pedagog Jan Peš předvedl své umění i se svou manželkou Lenkou Pešovou, skladbou Fado Mae. Obecenstvo bylo nadšeno.

Učitelka klavíru Pavla Nováková se představila v Beethovenově triu opus 11 společně s houslistkou Ivanou Ferovou a  violoncellistou Markem Novákem.

Vrcholem celého koncertu se stala překrásná skladba Kol Nidrei od Maxe Brucha v podání manželů Novákových.

Je obrovská škoda, že příležitost vyslechnout tak kvalitní a výjimečný koncert využilo tak málo posluchačů. Akustika sálu na Skalce a špičkoví umělci byli velkou inspirací ke studiu hry na hudební nástroje.

Velké poděkování patří hostům tohoto koncertu, kteří přijali naše pozvání: Lenka Pešová je profesorkou zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka a Marek Novák je skvělým violoncellistou v České filharmonii.

web