SKLAD GALLERY13

…aneb multifunkční prostor ve skladišti, dříve nazývaný magacín.

…. vize, ideový nápad, pokus(?) oživit starou dřevěnou boudu.

Budova starého skladiště je zajímavou stavbou, idea oživit tento prostor vzešel zcela spontánně častým chozením okolo místa a zmíněné budovy.  Stará chátrající bouda, o které se již tolikrát říkalo, že se zboří, ale ona stále stojí, neb se žádná z úžasných koncepcí na před nádraží, nerealizuje.

Záměr je, pokusit se vytvořit na místě skladiště multifunkční prostor s kulturním přesahem, pro akce různého typu – vzdělávací, kulturní, zájmové a zábavní, například výstavy, komorní představení, krátkodobé muzeální akce, prostě alternativní prostor a další. Místo by mohlo sloužit, třeba jako velká klubovna pro větší počet zájmových skupin, které se potýkají s nedostatkem prostoru. Vize je zcela otevřená, jedná se o první pokus se nad místem zamyslet a něco pro něj udělat v zájmu řevnické mládeže a města.

První akcí byla výstava absolventů výtvarného oboru z ateliéru multimediální tvorby Jana Slovenčíka. Presentovaná tvorba mladých autorů byla značně různorodá, malba, kresba, fotografie a graffiti. Absolventi Josef M. Junek, Kristýna Lacigová, Tereza Melounová a Agáta Slámová realizovali vlastní projekty, na kterých začali pracovat zhruba jeden měsíc před výstavou, jde o ucelené výpovědi zabývající se jednou tématikou, které jsou rozvedené ve více obrazech.  Celá výstava byla uměleckým pokusem, začínala a končila v jeden den. Vernisáž proběhla za velké účasti veřejnosti. V činnosti oživování místa Sklad galerry13 budeme pokračovat, na podzim se můžete těšit na výstavu našich nejstarších žáků, kteří navštěvují studium pro dospělé tzv. VKV – Výtvarný kurz velkých, Streetartovou dílnu atd.

foto z 1.6. – kdy proběhla akce „Z“ dobrovolníků – rodičů žáků a přátel škol, kterým za pomoc moc děkujeme!